Zinātnieki skaidro – kādēļ kaķis mīca jūs ar ķepām un ko ar to vēlas pateikt

Kaķi ir mīļi un interesanti mājdzīvnieki, kuri ir populāri visā pasaulē. Šeit ir daži interesanti fakti par kaķiem:

1.Izcelsme un vēsture: Kaķi ir mājdzīvnieki, kuri pirmo reizi tika savvaļā tematizēti aptuveni pirms 10 000 – 12 000 gadiem dienvidaustrumos, Kurzemes pussalā (mūsdienu Turcijā). Senie ēģiptieši uzskatīja kaķus par svētiem dzīvniekiem un daudzas no viņu mītošanās iezīmēm liecina par ciešiem saistījumiem ar šo kultūru.

2.Daudzveidība: Ir vairāk nekā 70 dažādas kaķu šķirnes, katram ar savām raksturībām un izskatu. No spalvainajiem un īsiem kaķiem līdz ilgspalvainajiem un bezspalvainajiem, ir daudzveidīgs kaķu pasaulē.

3.Izturība un elastība: Kaķi ir ļoti elastīgi un labi pielāgojas dažādiem apstākļiem. Viņu elastīgās kaulu struktūras ļauj tiem viegli iekļūt šaurās vietās un izvairīties no kritieniem, pateicoties īpašiem izvairības refleksiem.

4.Košas personības: Katrs kaķis ir individuāls ar savu personību. Daži var būt mierīgi un mīļi, citi aktīvi un spēlējoties, bet daži var būt arī vairāk neatkarīgi un attālināties no cilvēkiem.

5.Tīrība: Kaķi ir ļoti tīri dzīvnieki. Viņi bieži laizās, lai notīrītu savu spalvu, un ir zināms, ka viņi patiesībā pavada lielu daļu laika, tīrot sevi.

Iemērc šajā šķīdumā sēklas un gurķu raža būs par 30 % lielāka: agronomes padoms

6.Dzirdes un redzes spējas: Kaķiem ir ļoti attīstītas dzirdes un redzes spējas. Viņu dzirdes diapazons ir plašs, un viņi spēj uztvert daudzus skaņu aspektus, ko cilvēki nevar dzirdēt. Viņu redzes asums un spēja pamanīt kustības ir ļoti augsts.

7.Terapeitiska ietekme: Ir pierādīts, ka kaķu mīlēšana un kopšana var mazināt stresu un palīdzēt uzlabot garastāvokli. Dažiem cilvēkiem kaķi ir kļuvuši par emocionālu atbalstu dzīvniekiem vai terapeitiskiem partneriem.

8.Spēja mācīties: Lai gan dažreiz tiek uzskatīts, ka kaķi ir neatkarīgi un grūti mācāmi, patiesībā viņi var mācīties daudzas lietas. Ar pareizu motivāciju un apmācību kaķi var iemācīties dažādus trikus un būt paklausīgi.

Lasi arī: Kura ģimene ir visdraudzīgākā?

Lasi arī: VIDEO: Tu droši vien nokritīsi no krēsla, kad uzzināsi, cik ir izdevies Mairim Briedim nopelnīt ar boksu

Kopumā kaķi ir ne tikai mīļi mājdzīvnieki, bet arī interesants un daudzveidīgs dzīvnieku veids, kurš spēj radīt dzīvību un prieku mājās.

Kaķi ir izcilas radības. To īpašnieki noteikti ir novērojuši, ka šie mazie pūkaiņi laiku pa laikam bauda prieku, spaidot priekšējām ķepām pret virsmu, uz kuras tie atrodas. Taču reti kurš zina, kāpēc kaķi rīkojas šādi.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 67%

0%

Mēs nolēmām noskaidrot, kādu iemeslu vadīti kaķi tā dara. Steidzam dalīties ar uzzināto!

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment